Angst als Bron van Kracht

640 427 Definest

Ik was verlamd door angst. Voor mij zag ik een zee van vuur.

De keuze om niet over de hete kolen te lopen voelde als falen. Het besluit om wel te lopen kon leiden tot verbranding. Deze vuurloop bracht mijn faalangst in volle glorie aan het licht en iedereen zag dat.

Terwijl ik een meter voor het pad met hete kolen genageld aan de grond stond, dansten zo’n vijftig mensen herhaaldelijk langs mij heen door het vuur. Ik was verlamd door angst. Voor mij zag ik een zee van vuur, die mij zou verzwelgen. Het vuur werd net als mijn angst, alleen maar groter. Tranen biggelde langs mijn wangen. Alles in mij zocht naar ‘hoe’ ik dit vuur kon bedwingen.

Ik wilde niet weglopen, maar ik wilde ook niet blijven staan. Beide kende ik mijn hele leven al. Diep van binnen verlangde ik naar iets anders. Ik wist nog niet naar wat, maar ik wist wel dat ik me beter wilde voelen. “Adem” herinnerde ik me opeens en ik besefte dat mijn lichaam en ademhaling volledig verkrampt waren. Ik ademde een paar keer diep door om mijn verlammende angst toe te laten en terwijl ik dat deed, voelde ik de angst als een bron van kracht door mijn lichaam stromen. Mijn eerste stap in het onbekende werd gezet en ongedeerd liep ik door het vuur naar de overkant. Met de kracht van de angst had ik mezelf bevrijd.

De meestervuurlopers in Afrika geloven dat je met de juiste hoeveelheid NŨM ongedeerd over vuur kunt lopen. Angst en passie zijn voorbeelden van NŨM. Bovenstaande beschrijving was mijn tweede vuurloop zo’n twintig jaar geleden. Gelukkig zijn de meeste vuurlopen lichter, maar voor het overwinnen van barrières in je leven heb je NŨM nodig. Inmiddels duizenden vuurlopen later, leer ik jou graag hoe je dit principe in je leven kunt gebruiken om je persoonlijke barrières te overwinnen.

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf mij.

Lees ook:
Het hoeden van het Innerlijke Vuur
Vuurlopen verbindt
Vuur is de Hoogste Frequentie