Een Rite voor de Baarmoeder

640 426 Definest

Ik dacht te gaan voor de ontmoeting met vrouwen, het opdoen van wat kennis en een fijne middag aan het strand, maar uiteindelijk werd ik volledig verrast.

Na een Vredesvuur-ceremonie begin 2015, raakte ik ‘s avonds met een aantal vrouwen in gesprek over de Rite van de Baarmoeder. Twee vrouwen hadden de Rite net ontvangen en een ander nodigde mij uit om mee te gaan en de Rite in ontvangst te nemen. De Rite zei me niet veel, maar de vrouwen zeiden dat het écht bijzonder was en dat het proceswerk overeenkomsten met het ademwerk en daarmee was mijn interesse gewekt.

Op een video had ik gezien dat de ceremonie er eenvoudig uitziet en als ik wil, dan kan ik daarna ook de Rite doorgeven. Ik verwachtte er dus niet zo veel van. Ik organiseer zelf al zo’n twintig jaar vrouwenworkshops en dagelijks begeleid ik vrouwen individueel naar successen in hun leven. Dit, dank zij het jarenlange helen van mijn eigen leven. Wat dat betreft, voel me in harmonie met het ritme van de maan en de maan-stonden. Zonder verwachting van de bijeenkomst of de Rite, ging ik voor een ontmoeting met andere vrouwen, het opdoen van wat kennis en een fijne middag aan het strand, maar uiteindelijk werd ik volledig verrast.

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven

Ik ben diep geraakt en ontroerd, door wat ik en de overige aanwezige vrouwen deze middag hebben ervaren; De kracht van het ritueel;  De beweging in mijn lichaam; De verbinding met de aarde. Elke vrouw, die er deze middag bij was, heeft het geheel als heel bijzonder ervaren. De ervaring die ik en de andere vrouwen hebben opgedaan, is me net iets te privé om via dit blog te delen. Echter, deze rite heeft me geleerd hoe vrouwen in onze moderne samenleving, als een collectief pijn en angst met zich mee dragen en dit is voor de vrouw voelbaar, op het moment dat het wordt losgelaten, dank zij de rite. Nu ik de Rite van de Baarmoeder heb mogen ontvangen, besef ik  hoe belangrijk het is, dat we dit met zoveel mogelijk vrouwen delen.

De Rite is erop gericht om vrouwen te versterken, doorgeven en versterken, doorgeven en versterken enzovoorts. Ik vind het een eer om de Rite met andere vrouwen te mogen delen, in groepsverband en zo nodig individueel. En wat een prachtig en mooi initiatieritueel voor je dochter of andere vrouwen.

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf Ursula

Lees ook:
Historie Rite van de Baarmoeder
Tijd om vrij van angst te leven