Een Wereldidee

Wereldidee – ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl

Met vernieuwende ontwikkelingsprojecten -ondersteund door positieve TV-programma’s en de actieve betrokkenheid van bedrijven en organisaties- plaatst Een Wereldidee oftewel 1WE, ontwikkelingssamenwerking in een nieuw daglicht. De focus van de projecten ligt op het empoweren van kansarme mensen met talent. De filosofie ‘geef mensen geen vis, maar leer ze vissen’ is daarbij het uitgangspunt, ‘jobs for all’ (werk voor iedereen) het speerpunt.

Bijdragen van Definest

1) Met de 1We Playgrounds geven we kinderen een veilige plek om samen te sporten en weer even kind te zijn in Rio de Janeiro, Bangladesh of Kenia.
Je enige toekomstperspectief is een ‘carrière’ op straat, als bendelid of bedelaar, tenzij je al op jonge leeftijd naar school kunt en daardoor een betere start hebt voor de toekomst. Dit is het verhaal achter de 1We Playgrounds. Multifunctionele sportveldjes in achtergestelde gebieden als wapen in de strijd tegen armoede.

2) Project 1We Riksja’s Bangladesh: Met de opbrengst van de Geldworkshop doneerden we twee microkredieten en daarmee toekomst voor 2 gezinnen. Het 1We Riksja (fietstaxi) project biedt kansarme mensen een beter leven en daarmee een zonniger toekomst voor de volgende generatie. Met een eenvoudige tool als een fietstaxi geeft 1We mensen via een microkrediet de mogelijkheid om zich te empoweren.

3) Voor het 1WE Melk Koe Project kochten we een koe en gaven haar de naam ‘Hope‘. Hiermee vervulde we een droom voor iemand in Bangladesh. Eén koe maakt een wereld van verschil voor een familie in Bangladesh. Elke dag geeft de koe zo’n 7 liter melk. Door die te verkopen, verdienen ze € 2,- per dag. Ze sparen ook geld uit door de koeienmest te gebruiken als brandstof om op te koken. Bovendien biedt de melk een constante bron van vitaminen en mineralen. Met zijn 1We Cow en een klein microkredietje krijgt het gezin de kans om een structureel inkomen te verdienen en een beter leven voor zijn gezin op te bouwen. Met dit project streeft 1We naar een duurzame vorm van veeteelt.

4) We doneerden een 1We Naaimachine aan een Bengaalse vrouw. Hierdoor kan haar dochtertje Tisha naar school. Lees hier het verhaal van Jhorna:
Het leven van een alleenstaande moeder in Bangladesh is zwaar. Dat blijkt ook uit het verhaal van Jhorna. Samen met haar dochtertje Tisha van 7 woont ze in een sloppenwijk in de hoofdstad Dhaka. 5 jaar geleden overleed haar man Mridul aan een hartaanval. Sindsdien lukt het Jhorna amper om de eindjes aan elkaar te knopen. Omdat ze nooit naar school is geweest, verdient ze een schamel inkomen als schoonmaakster. Hiermee lukt het haar net om Tisha naar school te laten gaan. Maar meer dan het basisonderwijs leek er niet in te zetten. Totdat Jhorna van 1We onlangs een naaimachine kreeg en met verstelwerk nu een structureel inkomen verdient. Hiermee kan ze haar grootste wens, een betere toekomst voor haar dochtertje, in vervulling laten gaan.

1WE bruist met tal van mooie projecten en wij leveren graag een bijdrage. Dus, als je wilt, neem ook een kijkje op de site om de fantastische projecten van 1WE te bekijken en waar mogelijk te ondersteunen. Zie hoe jij op een eenvoudige wijze kunt bijdragen en een heel gezin een nieuwe toekomst kan bieden.