Helen in Warm Water

640 425 Definest

Tijdens ons verblijf in ons favoriete huis in Bali maak ik graag gebruik van het door de zon verwarmde loungebad in de kleurrijke tuin voor warm water rebirthing. Omdat ik geruime tijd het thema misofonie onderzoek, is mijn intentie om mijn misofonie te helen. Mijn partner Ron begeleidt mij.

Er is bewustzijn in de baarmoeder

Nadat ik mezelf volledig onderdompel in het warme water en ga floaten kom ik snel in een diepe ontspanning. Langs mijn been voel ik een stroming vanuit de badwand, alsof ik de baarmoederwand waarneem en dan is de stroming de navelstreng. Opeens herinner ik mezelf in de baarmoeder van mijn moeder. Er is niets anders meer. Even raakt mijn floatende lichaam Ron aan, die naast mij zit in het bad en mijn levenslijn vasthoudt. En deze aanraking triggert de herinnering van de hand van mijn vader op de buik van mijn moeder, waarin ik zit en ik voel hoe blij hij met mij is. Ik voel zijn liefde. Het ontroert mij. Dit ben ik vergeten. Het grootste deel van mijn leven heb ik mijn vader namelijk als de emotioneel afwezige vader gezien. Hij bood niet voor niets op zijn sterfbed zijn excuses aan omdat hij mij onvoldoende had beschermd tegen mijn ‘onveilige’ moeder. Echter, deze herinnering vanuit de baarmoeder en de nu voelbare liefde van mijn vader is zo helend. Ik neem mijn tijd om dit in al mijn cellen van mijn wezen te absorberen.

Heling vanuit de kern werkt als een domino-effect

Dankbaar vraag ik me af waartoe deze heling leidt. Dan komt er een volgende herinnering omhoog.
Ik sta als tienermeisje voor een ijskraam ergens op een zonovergoten boulevard in het buitenland. Mijn vader is erbij omdat ik in mijn eentje geen ijsje durf te kopen. Ik spreek deze taal niet. Net voordat ik bestel en mijn portemonnee uit mijn tasje pak, valt er iets uit mijn tasje op de grond. In een automatische beweging reiken we beiden uit om het te pakken, maar mijn vader is mij voor. Hij opent zijn hand en daarin ligt een tampon. Mijn ademt stokt. Een diep gevoel van schaamte komt er in mij omhoog. Volgens mij ben ik knalrood.
Zonder woorden geeft hij de tampon aan mij en ik stop het gauw weg.
Wonderlijk, dat deze herinnering zich nu aandient…

Tijd heelt geen wonden. Liefde wel.

Nu zijn er twee herinneringen naast elkaar in mijn bewustzijn: liefde en schaamte. En dan voel ik hoe de kracht van de liefde mijn gevoel van schaamte transformeert in het besef, dat mijn vader een heel andere realiteit ervaart op het moment dat hij mijn tampon in zijn hand ziet. Misschien denkt hij: “Ik hoop dat mijn dochter niet in verlegenheid is gebracht. Ik hoop dat ze zich niet ongemakkelijk voelt. Misschien is hij degene die zich schaamt of wellicht denkt hij helemaal niets.
Door bewust te worden van de herinnering vanuit de baarmoeder, gestimuleerd door het warme water ben ik vrij van schaamte, kijk ik meer compassievol naar mijn vader, ervaar ik meer ademruimte en is mijn misofonie afgenomen.

Dit bericht is geschreven door Ursula Aerts

Lees ook:
Veilig is Heilig