Historie Rite van de Baarmoeder

640 426 Definest

De Rite van de Baarmoeder of the Rite of the Womb verspreidt zich als als een olievlek over de wereld. Vrouwen, die de rite hebben ontvangen, kunnen deze direct doorgeven en dat gebeurt  in een razendsnel tempo.

Marcella Lobos

Het ontstaan van de Rite in de huidige vorm, brengt ons naar het jaar 2002. Marcella Lobos, die inmiddels net als ik sjamanisme doceert, heeft een droom waarin ze zwanger is van een dode baby. Er komen vier vroedvrouwen naar haar toe om haar te helpen bij het baren van haar dode baby, terwijl er buiten voor haar deur gewapende mannen staan. Met de angst, die ze op dit moment in haar droom voelt, schrikt ze wakker.

Marcella is opgegroeid in Chili, een land van dictatuur, terreur en onderdrukking en gewend om in angst te leven, maar deze droom, deze angst verlamt haar. Ze realiseert zich dat deze droom haar iets wil vertellen, maar wat dat is, leert ze pas jaren later.

Oud zeer

Twee jaar later, terwijl ze haar kamer aan het opruimen is, valt haar dagboek van een plank op de grond. Het ligt open, precies op de bladzijde, waar ze haar droom heeft beschreven. Ze pakt haar dagboek op, leest het verhaal van de droom vluchtig door en zet het boek terug op te plank om door te gaan met opruimen.
Maar dan wordt ze plotseling, zoals het mensen met posttraumatische stress kan overkomen, in alle volledigheid teruggeworpen in het verleden. En in een fractie van een seconde verkeert ze in een volledige staat van angst en paniek. Trillend ligt ze op de grond en alles om haar heen is donker.

Dan hoort ze een stem en de woorden: “Marcella, pas toe wat je weet”. Vervolgens verschijnt er een krachtdier voor haar in de vorm van een vrouwelijke jaguar. (een krachtdier is een spirituele helper) De jaguar zegt tegen haar: “Ik zal je het pad van de lichtgevende strijder leren. Focus op je licht”.

Focus op je Licht

Ze gaat doen wat ze weet en focust op haar licht. Geleidelijk aan vult zich de ruimte om haar heen met licht en voelt ze zich rustiger worden. En op dat moment, net als twee jaar daarvoor, komen de vier vroedvrouwen weer in haar bewustzijn. Nu met de boodschap: “Het is tijd om de dode baby te baren”. En in dat ogenblik begrijpt Marcella waar haar dode baby voor staat. De dode baby is alle angst, alle pijn en het verdriet dat ze in de jaren, dat ze in Chili woonde in haar baarmoeder heeft opgeslagen, zoals vrouwen hun pijn en verdriet opslaan. Met behulp van de vroedvrouwen, ondergaat Marcella een prachtig en diepgaand helingsproces rondom haar baarmoeder.

In de daaropvolgende decennia heeft Marcella veel baat bij het sjamanistische werk. Regelmatig helpen de vroedvrouwen haar helen en sterker worden. Tijdens een reis in maart 2014, in een periode dat ze werkte met de Shipobo Indianen in Peru, vertelde de vrouwen haar, dat ze genoeg geheeld is en klaar om de Rite door te geven aan zoveel mogelijk vrouwen. Ze gaven haar de volgende rituele zinnen mee:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.

De eerste aan wie Marcella de Rite doorgeeft is haar moeder en in oktober 2014 geeft ze de Rite door aan 200 vrouwen in Utah. Nu is de Rite van de Baarmoeder van alle vrouwen.

Een groot geschenk voor jezelf

De Rite van de Baarmoeder wordt omschreven als een geschenk voor alle vrouwen. Het is een transitie en energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, waarmee de vrouwelijke kracht wordt geactiveerd. De verhalen van de vrouwen, die de Rite hebben ontvangen en hun ervaringen delen, zijn fenomenaal en wonderlijk.

De meeste vrouwen merken bij het loslaten pas, hoeveel pijn en angst ze gedragen hebben. Vervolgens ervaren ze dat ze groeien in kracht en in een productieve en creatieve flow terecht komen. Er zijn vrouwen in de overgang, die geen libido meer hadden, maar na de rite kwam deze weer terug. Vrouwen zonder baarmoeder voelen dat er een leegte is opgevuld. Ze voelen zich heel en compleet. En veel vrouwen merken dat ze nu eindelijk hun plek innemen en gaan doen, wat ze al lang willen doen. Wereldwijd hebben honderdduizenden vrouwen de Rite inmiddels ontvangen en vrijwel elke vrouw heeft daarbij een bijzonder verhaal.

Ursula & de rite

Ik ben verheugd dat de Rite in mei 2015 op mijn pad kwam. Gebaseerd op mijn jarenlange internationale werkervaring met eeuwenoude rituelen, mijn werk op het gebied van sjamanisme en heling voor vrouwen, waardeer ik deze nog vrij nieuwe Rite van de Baarmoeder enorm en wil ik het belang van het ontvangen en het doorgeven van de Rite onderstrepen.
De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt, dus vrouwen dragen veelal, bewust of onbewust, pijn en verdriet van hun moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit het verre verleden. Of vrouwen hebben zelf een kwetsuur opgelopen, waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.
Het ontvangen van de Rite helpt de moderne vrouwen om de opgeslagen pijn en verdriet los te laten, om zichzelf te bevrijden en te herinneren wie ze werkelijk is: boordevol power en dus ook zacht, liefdevol en wijs. Ik wil daarom alle vrouwen, ongeacht waar je jezelf bevindt in jouw cyclus uitnodigen om jezelf en elkaar het geschenk van de Rite te geven.

Wil je dit artikel gebruiken op jouw site?

Dat kan uiteraard met bron/naamsvermelding.
Of verwijs vrouwen naar deze pagina met een link.

Vragen of reageren?
Bel 036-5355388 of schrijf mij

Lees ook:
Een Rite voor de Baarmoeder
Tijd om vrij van angst te leven
Water- en Vrouwencirkel