Het hoeden van het Innerlijke Vuur

1024 768 Definest

Over hete kolen lopen voor een specifieke doelstelling is een proces van bewustwording naar het resultaat van die doelstelling. Een van de jongste deelnemers aan de vuurloop op Nieuwjaarsdag was 8-jarige Otis. Hij was samen met zijn vader en moeder en zijn grote zus bij de vuurloop. Nadat hij zelf een paar keer over de hete kolen had gelopen zei hij over het vuurlopen:

Het gaat niet echt om het vuurlopen, maar over vertrouwen.

Tijdens de vuurloop is het zuiverende vuur jouw leermeester. Echter na de vuurloop is het aan jou om je innerlijke vuur te hoeden. Het hoeden betekent het innerlijke vuur laten branden voor datgene waar je naar verlangt, wat je wenst te manifesteren en de mogelijke momenten van het niet-vertrouwen, de angst, het is onmogelijk, twijfel of andere sabotage te herkennen en op te schonen.

Soms is er na de vuurloop weinig tot niets voor nodig, omdat het vuur lang nabrandt. Soms vraagt het opschonen wat extra aandacht, zodat je inzichten opdoet, nieuwe dingen leert of juist iets afleert en ontwikkelt. Affirmeren is een praktische werkwijze om gedachten te veranderen. Ademwerk en water rebirthing kan iemand direct naar de kern van het patroon brengen dat angst of twijfel veroorzaakt. Daarnaast heeft de adem een verbindende kwaliteit. Zonder een optimale ademstroom kan het vertrouwen in het bereiken van een doelstelling uitblijven. Zonder adem is er geen vuur.

Vuurlopen laat ons ervaren, dat ook wij het vuur zijn. Als de zon kunnen we stralen, wanneer we ons innerlijke licht en ware kracht omarmen. Het is het vuur, dat scheppende licht, dat uitnodigt tot verbinding. Het is een thuiskomen van de ziel, voelen dat je leeft, een innerlijk weten en herinneren. Geen strijd maar een ware bevrijding.

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf mij

Lees ook: