Leer een Kind Leven met Vuur

640 427 Definest

Super bijzonder. Dit wens ik iedereen toe die iets wil overwinnen of die wil leren over het leven. -Daan, 16 jaar

Wanneer we als volwassene denken aan een kind met vuur en daar een voorstelling van maken, dan wordt het beeld gekleurd door ervaringen met vuur uit onze eigen jeugd. Misschien lukt het niet eens om een beeld te vormen van een kind met vuur, omdat er allerlei innerlijke alarmbellen afgaan. Vuur wordt vaak geassocieerd met gevaar of angst… BRAND!!

Toch wordt het element vuur door de eeuwen heen op tal van constructieve wijzen gebruikt. Vuur geeft licht, warmte en energie. We gebruiken vuur bij het bereiden van maaltijden, voor het creëren van gebruiksvoorwerpen en andere materialen. Vuur helpt ons letterlijk en figuurlijk vooruit in het leven, het brengt ons naar de maan en het geeft vernieuwing bij het bewerken van het land. Vuur houdt ons geconcentreerd en gevaar op afstand. Wereldwijd wordt vuur gebruikt voor lichamelijke of geestelijke zuivering, binnen de reguliere- en complementaire geneeswijzen en het werk met rituelen.

Vuur wordt pas negatief ervaren wanneer het gelinkt is aan trauma, angst, verlies, gemis, pijn en tekorten, zoals ervaringen van niet genoeg zijn of hebben, niet capabel genoeg of slim genoeg zijn. In de basis gaat het hier om het gemis aan liefde. Vuur is ook liefde.

Ik vond het een erg mooie ervaring. Symbolisch, maar ook om mezelf te versterken, om mijn grenzen te verleggen en doelen te bereiken. Het helpt om keuzes te maken. Bedankt! -Maren, 16 jaar

Een kind dat vernieuwend bezig is (de natuur van de mens), grenzen onderzoekt, zich ontplooit en vooruit wilt in het leven komt in aanraking met vuur: externe vuren en innerlijk vuur. Het is van belang dat we kinderen leren omgaan met vuur, dus:
1. leren omgaan met angst;
2. leren omgaan met andere uitdagingen in het leven;
3. leren om gezonde keuzes te maken vanuit ‘eigen kracht’;
4. leren herkennen van de alledaagse vuurlopen en vuurloopmetaforen.

Laten we jonge mensen zo vroeg mogelijk leren dat ze alles in zich hebben om ongewenste situaties om te buigen vanuit vertrouwen naar ‘Ik ben genoeg’, ‘Er is genoeg’, ‘Ik ben geliefd’, ‘Ik ben capabel’, ‘Het is mogelijk’, ‘Ik kan het aan’ en andere successen in hun leven.

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf Ursula

Lees ook:
Vuur is de Hoogste Frequentie
Vuurlopen verbindt
Angst als Bron van Kracht
Het hoeden van het Innerlijke Vuur
Vuurlopen op School