Ron Townsend

Ron Townsend

Ron is eigenaar van Definest. Hij leidt mensen op tot Sjamanistisch Practitioner en geeft individuele consulten, waarbij hij werkt met Sjamanistische Healing, Rebirthing/Ademwerk sessies en Therapeutic Touch/Qigong. Ron onderscheidt zich met name door zijn innerlijke wijsheid en bijzonder grote kennis die hij uitdraagt. Daarnaast is hij een intuïtief werkende, ervaren en begenadigd practitioner.

Voordat Ron bewust begint met het uitdragen van dit helende werk, vervult hij ruim 20 jaar directie/management functies bij toonaangevende communicatie bureaus en grafische bedrijven, waar hij verantwoordelijk is voor de interne organisatie, inkoop en human resources. Als Art Buyer werkt Ron met de top van fotografen en illustratoren in binnen- en buitenland voor grote (inter)nationale campagnes. Tot op heden is zijn passie voor fotografie en kunst nog steeds heel groot. Vanaf 2006, na een burn-out, geeft Ron een andere wending aan zijn leven.

Spirituele levensweg
Ron komt tijdens zijn tienerjaren al in contact met het Boeddhisme, Hindoeïsme, Tantra en Reïncarnatie. Op zijn 21ste levensjaar krijgt hij te maken met een depressieve periode en kiest het spirituele pad voor zijn heling. Hij komt in aanraking met het Soefisme (Rumi) en de spirituele teachings van Gurdjieff. Het streven naar bewustwording, het ontwaken in je zelf is het proces dat Ron gedurende vele jaren in het Gurdjieff-werk en de Movements ervaart.  Krishnamurti die hij vele jaren in Nederland en Engeland meemaakt, is tot op heden één van zijn grootste inspiratiebronnen.  Zijn levensweg brengt hem onder meer in aanraking met leraren als Thich Nath Hanh, de Dalai Lama, Bert Hellinger en het werk van de dichter en schilder Kahlil Gibran. De droomsymboliek en gedachtenwereld van Carl Jung,  de eeuwenoude wijsheid van de I Tjing en de mystieke kennis in de Tarot leiden tot diepere inzichten in het leven. Via de Foundation for Shamanic Studies, waar Michael Harner en Sandra Ingerman aan verbonden zijn, maakt Ron kennis met het traditionele sjamanisme en het kern sjamanisme. Sjamanisme wordt zijn levensweg.

Een aantal andere studiewegen
Sjamaan Joska Soos brengt Ron eind 80’er jaren in aanraking met het sjamanisme. Sjamanisme, als het helende evenwicht raakt hem diep en zijn ervaringen met het sjamanistisch reizen brengt hem in verbinding met de niet-alledaagse werkelijkheid.
Parapsychologisch Instituut, tussen 1990-1994 volgt hij daar meerdere cursussen op het gebied van telepathie, helderziendheid en paranormaal genezen.
I Tjing, het boek der Veranderingen, Wilhelm
Tarot, wijsheid en symboliek, Rachel Pollack
Therapeutic Touch opleiding, ontwikkelt door Dora Kunz, Van Praag Instituut
Meer met Energie, 4 verdiepingsmodules, Van Praag Instituut
Patanjali Yoga Sutras, Ashtanga Yoga.
Siddha Yoga Meditation Intensives, Gurumaji
Zenboeddhisme, meditatie groepen, Nico Tydeman e.a.
Quantum Touch
Medische QiGong, Dantian
Breathwork Practitioner Training, Sundoor en Sondra Ray
Initiation, practical mysticism for personal mastery, Sundoor
Opleidingen Familieopstellingen en Organistatieopstellingen, Bivt
Kind- en Gezinsopstellingen, Ingrid Dykstra
Vroegkinderlijk Trauma, Dr Franz Ruppert
Het Helende Verhaal, Wibe Veenbaas
Vuurloop Instructeur Certificatie Training, Definest
Earthkeeper, Munay Ki Inwijdingen
Sjamanistische Practitioner, Parapsychologisch Instituut
Sjamanistische Teacher, Sandra Ingerman, één van ’s werelds belangrijkste sjamanistische leraren van deze tijd.