Sjamanisme

Wat is Sjamanisme?

Een wijze van leven en helen in verbinding met de natuur

Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent. Het woord sjamaan komt van de Tungus-stam in Siberië en betekent “iemand die in het donker ziet” of “hij/zij die weet”. Sjamanen, mannen en vrouwen, zijn de genezers, dokters, priesters, psychotherapeuten, mystici, verhalenvertellers, de begeleiders van ceremonie en de zieners. Ze zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld.

Volgens het sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel (intrusions) of iets te weinig (zielsverlies of krachtverlies). Een sjamaan richt zich op helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers.

In onze moderne samenleving omarmen steeds meer mensen sjamanisme als een moderne en praktische spirituele levenswijze: leven in harmonie met hun ware natuur.

Privésessies, workshops en opleiding

Bij Definest kun je terecht voor een sjamanistisch consult (soul retrieval, power animal retrieval, extractie en persoonlijke rituelen), de basisworkshop ‘De Reis van de Sjamaan’ en de vervolgworkshops die je opleiden tot Sjamanistisch Practitioner .
Zie ook Feminine voor het specifieke vrouwenwerk.

Ursula Aerts and Ron Townsend are gifted shamanic teachers and practitioners who have a wealth of gifts to share with their students and clients. They both have a tremendous amount of experience in teaching and working with clients. They are compassionate, clear communicators, and teach the shamanic tools needed to improve their students’ and clients’ quality of life as well as how to work to heal the Earth.
-Sandra Ingerman is sjamanistisch teacher en auteur van tien boeken over sjamanisme, waaronder ‘Soul Retrieval’ en ‘Walking in Light’.

Maak een afspraak, zie workshopdata hieronder of klik op de volledige agenda