Tijd om Vrij van angst te Leven

640 427 Definest

Ik was sceptisch toen ik voor mijn eerste Rite ging. Rituelen zijn essentieel in mijn leven en werk, en ik mijn loyaliteit aan tradities is groot. En een rite die ik kon ontvangen en gelijk weer doorgeven. Daar zette ik vraagtekens bij, dus ik onderzoeken of het werkt en hoe het werkt. Ik vond het uiteindelijk wonderlijk en indrukwekkend, dus ik schreef erover. >>Blog. Zeven baarmoeder-rites verder en doet het nog steeds z’n werk.

Zo onveilig voor vrouwen        

De tweede keer dat ik de Rite ontving werd er een andere laag in mij geraakt. Een laag die de verhalen van o.a. mijn miskraam naar boven bracht. Het verhaal van de operatie i.v.m. een blinde darmontsteking, die geen blinde darmontsteking bleek te zijn, maar een EUG (buitenbaarmoederlijke zwangerschap). Het verhaal van de fout door een Amerikaanse chirurg tijdens mijn operatie in Spanje, waardoor ik niet meer zwanger kon worden. Het verhaal van de grote leegte, die ik daarna in mij voelde. Het verhaal dat ik in deze periode getrouwd was met een man met een minnares, die zwanger werd van zijn kind en nog veel meer verhalen over mishandelingen en dergelijke.

De verhalen kwamen totaal onverwacht nog één keer voorbij. Net als de tranen, die nu pas stroomden bij elke zin die ik eindelijk echt kon delen en het besef hoe ontzettend onveilig ik me destijds heb gevoeld. En dan ook het besef hoe onveilig het leven voor heel veel vrouwen is geweest en nog steeds is. Mijn motivatie om de Rite door te geven groeit.

Het is nu tijd om zonder angst te leven

Twee dagen na mijn derde Rite van de Baarmoeder, wandelde ik met mijn soulmate door het park. Mijn gedachten dwaalde af naar de vraag, wat deze derde Rite me zou brengen? De eerste twee Rites hadden me immers ook al veel gebracht. Blijft het doorwerken en hoe?

In mijn leven heb ik vaker spirituele ervaringen opgedaan. Een aantal ervan waren antwoorden op vragen die ik had, via een stem. Niet mijn stem, maar een heldere en duidelijke stem, die heel anders klinkt. Geen mannen of vrouwenstem, maar er tussen in. En elke keer maakt het diepe indruk, want het is net alsof er in een lange, grote stilte opeens iemand hardop begint te spreken; Dan is er alleen die waarneming. Die woorden spreken direct tot mijn ziel. Ik noem het de stem van God. En met deze intensiteit hoorde ik een reactie op mijn vraag: “Het is nu tijd om zonder angst te leven!”

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf Ursula

Lees ook:
Historie van de Rite van de Baarmoeder