Veilig is Heilig

640 427 Definest

Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie. -Carl Gustav Jung

Hij hoefde niet te vertellen dat hij stotterde

Deze gepensioneerde meneer had via e-mail en telefonisch uitgebreid informatie opgevraagd en mij aan het werk gezien, voordat hij reserveerde voor de Ademwerk Certificatie Training. Hij hoefde niet te vertellen dat hij stotterde, toen hij vroeg of er een specifieke ademoefening tegen stotteren aan bod kwam in de training. Hierdoor was namelijk zijn interesse in ademoefeningen gegroeid. Ik legde uit dat we geen oefening doen tegen stotteren, maar dat we op een bepaalde manier ademen waardoor de kern van de oorzaak van het stotteren of andere patronen of ongewenste situaties wordt geheeld.

Waar hou je je aan vast, als je nog nooit bent vastgehouden?

In mijn twintig jaar ervaring met Ademwerk had ik nog niet met een klant gewerkt aan stotteren, maar wel vele wonderbaarlijke helingen meegemaakt. Ongeacht wat de patronen zijn, in mijn Ademwerk vertrouw ik volledig op de adem, want adem is Spirit; Adem is liefde. Echter gedurende de week wist ik niet of hij zijn moeder naar mij toe projecteerde of iets of iemand anders. Regelmatig uitte hij boosheid in vrouwonvriendelijke opmerkingen of sprak hij op een neerbuigende manier over mij naar andere deelnemers toe. Net hard genoeg, zodat ik het kon horen. Ondertussen zocht ik naar openingen, waardoor hij zich net als andere deelnemers kon ontspannen. Ik weigerde in zijn strijd tegenover hem te staan en bleef gecommitteerd om hem in zijn spirituele licht te blijven zien en hem te overspoelen met liefde. Ik vertrouwde op de onzichtbare liefde in zijn zoektocht, die ik herkende; Waar hou je je aan vast, als je nog nooit bent vastgehouden?

Wie ben ik… zonder mijn stotteren?

Het afscheid aan het einde van de week was ongemakkelijk, dus mijn mond viel open, toen ik een half jaar later zijn reservering voor het Water Rebirthing Weekend ontving. En mijn mond viel weer open toen hij tijdens de introductieronde in de groep vloeiend sprak.
Later vertelde hij: “Mijn hele leven was ingericht rondom mijn stotteren. Mijn jarenlange lidmaatschap als stotteraar bij de International Stutter Association was heel belangrijk voor mij. Daar vond ik mijn plek, een veilige haven. Ik vreesde voor wat ik zou verliezen als ik niet meer zou stotteren. Ik wist niet hoe ik moest leven, want wie ben ik… zonder mijn stotteren? Echter door en na de ademweek is mijn leven veranderd: ik weet nu wie ik ben.”

Niet eerder heb ik hem zo zien stralen.

Veilig is Heilig

Dit verhaal is geschreven door Ursula Aerts

Lees ook:
Liefde als Inspiratie
Van Natural High naar Natural Healing
Krijg grip op je adem en je krijgt grip op je leven

Open een wereld aan mogelijkheden