Vuurlopen verbindt

640 426 Definest

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: Het vuurloopritueel synchroniseert harten.

Voor dit experiment namen de Deense wetenschapper Konvalinka en collega’s van de Universiteit van Aarhus deel aan een jaarlijkse vuurloopritueel in het landelijke Spaanse dorpje San Pedro Manrique. Hierbij werden hartslagmeters aangesloten op de vuurlopers en de toeschouwers (bekenden en vreemden). Uit geavanceerde statistische analyses bleek dat de hartslag van hun bekenden eenzelfde patroon lieten zien, als die van de uitvoerders.

Zie ook deze video.

Wij denken dat we als geïsoleerde wezens door onze wereld lopen. Deze studie, evenals een decennium aan laboratorium werk, heeft laten zien, dat dit niet het geval is.
-Michael Richardson, psycholoog aan de universiteit van Cincinnati, Ohio

Helaas zijn de inwoners van dit Spaanse dorp vergeten hoe de vuurloop is ontstaan. De reden waarom men elkaar over het vuur draagt weet men ook niet meer. Mijn observatie is dat de mensen, die zich bij onze vuurlopen over het vuur laten dragen er veel plezier in hebben, net als degene die deze persoon draagt en dat ouders, die hun kind over het vuur dragen, dat ook als een speciale en symbolische ervaring koesteren.

Vragen of reageren?
Bel 036 5355388 of schrijf Ursula

Lees ook:
>>Het hoeden van innerlijke Vuur
>>Angst als Bron van Kracht
>>Over Hete Kolen
>>Leer een Kind Leven met Vuur