Vuurlopen

Zaterdagmiddag 30 december 2023 in Twello (vol)

Wat is Vuurlopen?

Een vuurloop is een eeuwenoud ritueel, waarbij mensen over vuur lopen of dansen vanuit het principe van heling. We kennen het lopen over houtskool, hete stenen, lava, as of verhit metaal. Traditioneel loopt niet iedereen over het vuur, maar bijvoorbeeld alleen de sjamanen of de monniken. Zij vuurlopen voor de gezondheid en harmonie voor zichzelf en de gemeenschap.

In onze moderne samenleving kan iedereen die kan lopen, met de juiste voorbereiding veilig over hete kolen lopen. De vuurloop is een krachtige demonstratie van ons menselijke potentieel. Het leert ons hoe we angst en negatief denken kunnen transformeren in constructieve energie en praktische resultaten. Men zegt dat vuurlopen het krachtigste ritueel is om verandering te bewerkstelligen in harmonie met een groter geheel.

“De vuurloop is een open deur naar wat iedereen in essentie wil:
liefde, vertrouwen, hoop, gelukkig zijn en je hart volgen in harmonie met een groter geheel.” -Ursula Aerts

Grondleggers van de moderne vuurlopen

Vuurlopen is een ritueel dat zeker al zo’n 4000 jaar over de gehele wereld wordt gedaan. Tot zo’n 40 jaar geleden werd het nog in het geheim beoefend, totdat de uit Amerika afkomstige Peggy Dylan, zich bewust werd van de transformerende en zuiverende kracht van de vuurloop. In samenwerking met haar toenmalige partner Tolly Burkan besloot ze de vuurloop voor de westerse brein/mens toegankelijk te maken.

Autoriteit

Met inmiddels een decennia aan ervaring leidt Vuurloop instructeur Ron Townsend vuurlopen voor de meest uiteenlopende type mensen en organisaties. Hij wordt geassisteerd door mede instructeur Matthijs van Dokkum.

Zijn inmiddels overleden partner Ursula was uitgegroeid tot autoriteit op het gebied van vuurlopen, aanverwante methoden en krachtige alternatieven.

Voor wie

Definest biedt vuurlopen voor particulieren, bedrijven, scholen en de media, maar ook bijzondere gelegenheden als verjaardagen of bruiloftsfeest(en).

Workshops, opleiding en maatwerk

Zie hieronder of klik op vuurloop-agenda voor de tot nu toe geplande vuurloop-workshops.
Mail naar info@definest.nl voor informatie of een offerte.

Er zijn geen aankomende evenementen.